Isus govori jednoj duši: “Ljubi me takva kakva jesi”

Isus govori jednoj duši: “Ljubi me takva kakva jesi”

Poznajem tvoju bijedu, borbe i nevolje tvoje duše, nedostatke i nemoć tvoga tijela, znam tvoju malodušnost, tvoju krhkost i lomnost, tvoje grijehe i zato ti kažem: Daj mi svoje srce! LJUBI ME TAKVA KAKVA JESI!
Ako čekaš da budeš anđeo, kako bi se prepustila ljubavi, nikad nećeš ljubiti. Iako si plašljiva preuzela si obavezu prakticirati vrline. Ako upadneš često u one grijehe koje ne bi željela više činiti, NE DOPUŠTAM TI DA ME NE LJUBIŠ. Ljubi me kakva jesi.
U svakom trenu i u bilo kojoj situaciji, u gorljivosti ili suhoći, u vjernosti ili nevjernosti, ljubi me kakva jesi. Hoću ljubav tvoga siromašnog srca. AKO ČEKAŠ DA POSTANEŠ SAVRŠENA, NEĆEŠ ME NIKADA LJUBITI.
Ne bih li možda mogao učiniti od svakog zrna pijeska jednog anđela
blistavog čistoćom, plemenitošću i ljubavlju? Nisam li ja svemoguć? I ako mi se sviđa ostaviti nestvorena ta predivna bića i više voljeti siromašnu ljubav tvoga srca, nisam li ja i tada gospodar svoje ljubavi? Zaručnice moja, pusti da te ljubim. Hoću tvoje srce. S VREMENOM ĆU TE SIGURNO PROMIJENITI, ALI ZA SADA TE LJUBIM TAKVU KAKVA JESI.
Želim da i ti činiš to isto. Želim da iz plitkosti bijede izađe ljubav. Ljubim u tebi također i tvoju slabost. Ljubim ljubav siromašnih i bijednih, želim da iz jadnih stalno uzlazi veliki krik: «Isuse, ljubim te!» Želim jednostavno pjesmu tvoga srca. Ne želim ni tvoje znanje ni talente, ni darove, koje sam ti ionako ja darovao. Samo mi je jedna stvar važna: VIDJETI TE KAKO SVE RADIŠ S LJUBAVLJU.
Nisu vrline što tražim od tebe: kad bih ti ih dao, toliko si slaba da bi hranile tvoju sebičnu ljubav. Nemoj se brinuti za to. Mogao bih te odrediti za velike stvari, ali bit ćeš beskorisni sluga, uzet ću ti i ono što imaš jer sam te stvorio samo za ljubav. DANAS STOJIM NA VRATIMA TVOGA SRCA kao prosjak, ja, Kralj Kraljeva. Kucam i čekam. Požuri se otvoriti mi.
Nemoj trnuti svoju bijedu: kad bi poznavala savršeno svoje siromaštvo umrla bi od bola. ONO ŠTO BI MI RANILO SRCE BILO BI VIDJETI TE DA SUMNJAŠ U MOJU LJUBAV I NEMAŠ POVJERENJA U MENE. Želim da misliš na mene u svakom trenutku dana i noći, da sve činiš samo iz ljubavi. RAČUNAM NA TEBE. OBRADUJ ME. Ne brini se ako ne posjeduješ kreposti. Dat ću ti svoje. Budeš li morala trpjeti dat ću ti snage. Dadeš li mi svu svoju ljubav dat ću ti da možeš ljubiti više nego što uopće možeš sanjati … Ali sjeti se: LJUBI ME KAKVA JESI.
DAO SAM TI SVOJU MAJKU. DOPUSTI NEKA SVE IZ NJEZINOG TAKO ČISTOG SRCA PRIJEĐE U TEBE. Bilo što da se dogodi nemoj čekati da budeš sveta kako bi se prepustila ljubavi, jer me u tom slučaju ne bi ljubila nikada. Idi…LJUBI ME KAKVA JESI.

mons.Dominique Lebrun